Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Ifjúsági Vöröskereszt
Ifjúsági Vöröskereszt

MIVK a megyében

E-mail Nyomtatás PDF

2010. 11. 04-én Magyar Vöröskereszt megyei ifjúsági tanácsának kibővített ülését tartották meg. A fiatalok megismerkedhettek az emblémavédelem jelentőségével, valamint értékelték a balatoni elsősegélynyújtó programot. A fiatalok előadásokat hallhattak az ifjúsági szervezet működéséről, a perselyes gyűjtés fontosságáról, valamint a helyi programokról. A programon részt vett Kovács Dávid, országos ifjúsági szakmai vezető is. Több ifjúsági rendezvényt is tart, illetve tartott a közelmúltban a Vöröskereszt megyei szervezete. (képek)

2010. 11. 03.: Egészségkárosodott gyermekeknek kirándulást szervezett a MV Tolna megyei szervezete az alábbi programokkal: ismerkedés Szekszárddal (belváros, Vármegyeháza…), játékos ismerkedés az elsősegélynyújtással, activity, tollas, illetve finom ebédben részesültek a Toscana étteremben. (képek)

2010. 11. 05.: A MVK Szekszárdi Ifjúsági Tanácsának ülését rendezték meg. Körülbelül 15 fiatal vett részt, főként új tagok kerültek bevonásra. Két fő témája volt az ülésnek: Vöröskeresztes ismeretek, elsősegélynyújtás, illetve egészséges táplálkozás, egészségvédelem, melyekről Herczegné Kőműves Ilona önkéntes, illetve dr. Kiss Mária, a szervezet megyei elnöke tartott előadásokat. Ennek fényében egészséges ételeket (pl. saláta) készítettek el a fiatalok. (képek)

2010. 12. 02.: Országos Aids vetélkedő zajlott Budapesten. Tolna Megyét a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium képviselte, akik nagyon szoros versenyben, országos szinten a 15. helyet érték el. Ezúton is gratulálunk nekik!

2010. 12. 03-05.: MIVK regionális találkozója zajlott a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégiumában. Tolna, Somogy és Baranya megyéből megyénként 5-6 fő vett részt. A fiatalok előadásokat hallhattak többek között az Aids-ről, annak megelőzéséről, elsősegélyről, perselyes gyűjtésekről, jövő évi tervekről, lehetőségekről. Szombati napon a bonyhádi Tesco áruházban perselyes gyűjtésen vettek részt.

 

Óbányai kirándulás

Gesztenye túrán vettek részt a Faddi általános iskola tanulói  és szüleik szombaton 10.09.-én  a Mecsekben.

A gyerekek a hosszú  túrán többször is megálltak , s ilyenkor bogarásztak az erdőben. Volt olyan gyermek, aki őz álkapcsot talált. A többség viszont a Mecsek csodálatos gombáit figyelhette meg. Nagyon sok makkot is gyűjtöttek melyet haza hoztak a kis hátizsákjukban. Óbánya után Sötétvölgyben álltunk meg, ahol szalonnát virslit sütöttek a kirándulók., majd játszottak egy kicsit a  játszótéren. 

Haza fele jövet  az  egészséges életmóddal kapcsolatos kérdéseket tettünk fel a tanulóknak. Nagy örömmel válaszoltak. Volt olyan kérdés is , amire csak a szülők tudták a helyes választ s ők is ugyan úgy ajándékot kaptak, mint a gyerekek.

A kiránduláson részt vett iskolánk igazgatója Papp Endre és felesége  is.  A gyerekek nagy tapssal jutalmazták az igazgató bácsit , amikor a kirándulás utolsó perceiben a mikrofonban megdicsérte a résztvevő tanulókat és  testnevelésből és környezetismeretből ötöst javasolt azoknak    akik részt vettek a túrán.

A Mecsekben levő gombák láttán a gyerekek szerették volna a Fadd környékén levő gombákat is megismerni. 10.16-án szombaton délelőtt az érdeklődő tanulóknak és szüleiknek gombatúrát szerveztünk  megnézhették a Volent-Öbölben található gombákat .Sok féle gombát találtunk. Továbbá megmutattuk, hogy hol lakik T O aki gombaszakértői vizsgával rendelkezik és ha bármilyen gombát találnak a gyerekek mindig hozzá forduljanak mielőtt hazavinnék és finom ételt készítenének belőle.

 

 

Módosítás: ( 2010. december 15. szerda, 22:45 )
 

Horgászverszeny

E-mail Nyomtatás PDF

Ifjúsági horgászverseny

2011. május. 7.-én a Faddi Sporthorgász Egyesület házi horgászversenyt rendezett a Vöröskeresztes világnap, valamint a helyi ifjúsági vöröskereszt megalakulásának 10. évfordulója tiszteletére.

A verseny 6 órakor kezdődött, a Faddi holtág standtól a komp lejáróig tartó szakaszán.

28 versenyző 30 érdeklődő, szurkoló, szülő nagyszülő nézte, szurkolta végig a versenyt.

A Faddi Sporthorgász Egyesület, és a Tolna megyei vöröskereszt jóvoltából értékes nyereményeket vehettek át a versenyzők.

Minden versenyző ajándékkal térhetett haza.

Eredmények.

Fiuknál:

I.Vajda Balázs   0,92kg

II.Haraszti Balázs 0,86kg

III.Acsádi Gábor 0,62kg

Lányoknál:

I.Kovács Eszter  0,63kg

II.Harmath Diána 0,62 kg

Külön díjas :

Mácsik Fédra 0,40kg  a legfiatalabb versenyző!

Módosítás: ( 2011. május 13. péntek, 10:09 )
 

Egészséges táplálkozás

E-mail Nyomtatás PDF

 

Módosítás: ( 2011. január 04. kedd, 21:34 )
 IT-Nav Hungary - Webmail
http://www.veradas.hu - Adjon vért Ön is!

Közösségi oldalak